Meedoen Hollands Kroon

Meedoen Hollands Kroon

Uitleg

De gemeente Hollands Kroon maakt het via de regeling Meedoen Hollands Kroon voor kinderen van 4 tot 18 jaar en voor personen van 18 jaar en ouder mogelijk om deel te nemen aan sport- culturele- en onderwijsactiviteiten. Per jaar is € 375,- per kind en € 125,- per persoon van 18 jaar of ouder beschikbaar.

De regeling is bedoeld voor personen / gezinnen met een laag inkomen en geen in aanmerking te nemen vermogen.

De grenzen van het inkomen voor personen van 18 jaar tot de AOW-leeftijd zijn (incl. vakantiegeld): echtpaar of samenwonend paar € 1.611,58, alleenstaand of alleenstaande ouder € 1.128,11.

De grenzen van het inkomen voor personen vanaf de AOW-leeftijd zijn (incl. vakantiegeld): echtpaar of samenwonend paar € 1.719,81, alleenstaand of alleenstaande ouder € 1.262,58.

De grens voor het vermogen is € 6.120,- voor alleenstaand en € 12.240,- voor echtpaar of samenwonend.

Hoe kan ik meedoen?

Om te beoordelen of u voor deze vergoeding in aanmerking komt verzoeken wij u bijzondere bijstand aan te vragen. Als u in aanmerking komt voor Meedoen Hollands Kroon ontvangt u van de gemeente een besluit. U kunt vervolgens met uw DigiD inloggen op de website en activiteiten en/of producten voor uw kind(eren) kopen:

Met uw DigiD logt u in op meedoen.hollandskroon.nl.

U kunt direct winkelen van het tegoed. Via producten kunt u activiteiten en/of producten bestellen.

Als u diensten of artikelen bestelt, gaat dit automatisch van uw tegoed af.

Zowel u als de aanbieder worden bericht over de aankoop.

De aanbieder neemt contact met u op over de geplaatste bestelling. Heeft u binnen twee weken na plaatsing bestelling geen bericht ontvangen, dan raden wij u aan zelf contact op te nemen met de aanbieder.