Over stichting Diaconie

Wij willen als Stichting zorg dragen voor mensen in Hollands Kroon die financiële nood hebben en daardoor aan de rand van de samenleving leven. Ook zijn er veel nevenactiviteiten. Als wij deze mensen een helpende hand bieden zie je in de meeste gevallen een positieve ontwikkeling ontstaan. Ze ervaren dat er weer een stukje aandacht is voor hun gezin en situatie!

In Juli 2011 zijn we begonnen met een kleding beurs voor minima gezinnen in de gemeente Hollands Kroon, ergens in een koffiezaal en ondertussen zijn we uitgegroeid tot een stichting met een eigen winkelpand. Daarnaast zijn er nog een aantal activiteiten voor onze doelgroep, zoals een dagje uit voor minima gezinnen, workshops, verwendag, speelgoedbeurzen en nog steeds zijn we in ontwikkeling. In 2012 is er een bestuur gekomen en zijn we een stichting geworden. Nu, in 2019 , maken we een extra stap naar voren omdat de hulpvragen toenemen. Dit komt ook door onze samenwerking met Incluzo – Gemeente Hollands Kroon en Welzijnsorganisatie’s.

Mensen die leven onder of net op de armoedegrens komen bij ons in aanmerking om te komen ‘winkelen’ in het Arker Boetje na een oriënterend gesprek. Indien er behoefte aan is, kan men zijn/haar zorgen en problemen aangeven en onderzoeken wij of en hoe wij hierin kunnen helpen door praktische, emotionele of geestelijke hulp te bieden. Natuurlijk kijken we met elkaar waar er binnen de reguliere hulpverlening hulp te vinden is. Ook wordt er tijdens dit gesprek een inschrijfformulier ingevuld waarbij er geen administratie hoeft te worden overgelegd. Ook hebben we ondertussen diverse spreekuren waar iedereen, ook mensen buiten onze doelgroep, gebruik van kan maken. Zie elders op de website.